Blogi

Kuinka eroon silmäpusseista ja kasvojen alueen turvotuksesta?

Väsynyt ilme voi johtua usein silmäpusseista tai muusta kasvojen alueen turvotuksesta. Miten päästä eroon näistä kammotuksista ja saada kaunis hehku takaisin kasvoille? Nyt on aika miettiä omia elintapoja: ”Voisinko tehdä jotain toisin, jotta saisin hehkun takaisin?”

t

Oman ihonhoidon laiminlyönti, suojaamaton auringonotto, työstressi sekä tupakoinnin että alkoholin seuraukset voivat olla suurena syynä väsyneeseen ilmeeseen. Tavallisimmin kasvojen alueen turvotus kuten silmäpussit alkavat vaivata 35–40-vuotiaita, mutta geenit ja rankat elämäntavat voivat näkyä jo 20–30 vuoden iässä. Kuulostaako tämä tutulta: ”Herätyskellon soidessa voisi jäädä vielä peiton alle. Siellä olen piilossa enkä halua katsoa peiliin, koska näytän vanhemmalta kuin olenkaan, tosi masentavaa! Menetin ihoni luonnollisen hehkun, josta olin ollut niin ylpeä.”

Kotikonstein kauniimmaksi. Mitä tulisi välttää, jotta voi ennaltaehkäistä turvotusta ja mitä tulisi kokeilla kauniin hehkun saavuttamiseksi:

  • Vältä: Vatsallaan nukkumista. Kokeile: Selällään nukkumista korkeamman tyynyn kanssa.
  • Vältä: Liiallista suolaisen ruuan syömistä. Varsinkin suolaisen napostelu ennen nukkumaan menoa voi aiheuttaa silmäpussit seuraavaksi aamuksi/päiväksi. Kokeile: Vihanneksia kuten kurkku- ja porkkanaviipaleita dippikastikkeen kanssa.
  • Vältä: Nestevajausta. Kokeile: Pidä juomapullo mukanasi. Päivän aikana tulisi juoda noin 2 litraa vettä.
  • Vältä: Tupakkaa ja alkoholia. Molemmat ovat ihon laatua heikentäviä tekijöitä. Kokeile: Päihdeaineiden vähentäminen tasapainoittaa kehoasi.
  • Vältä: Vehnää. Kokeile: Leivän ja pastan vähentäminen ruokavaliosta auttaa jo kummasti.
  • Vältä: Liiallista painon nousua, sekä nesteen että happamuuden kerääntymistä elimistöön. Kokeile: Aamuisin tuoreen ananaksen napostelu voi auttaa poistamaan nestettä. Emäksiset kurkku ja idut neutralisoivat happamuutta.
  • Vältä: Nopeaa laihdutusta. Nopea dieetti aiheuttaa elimistössä epätoivotun tilan muuttaen sen koostumusta. Kokeile: Ota ammattilaiseen yhteyttä, jotta saat liikunnan sekä ravinnon kulmakohdat tasapainoon.
  • Vältä: Lyhyitä unia. Kokeile: Välillä on hyvä unohtaa televisio ja tietokone, anna itsellesi aikaa levätä. Äiti tai isä, järjestä itsellesi aikaa levätä.
  • Vältä: Toistuvaa istumista ja makoilua. Kokeile: Aerobista liikuntaa kuten pyöräilyä, uintia, juoksemista tai kävelyä.

t2

Ihokudosten laatuun ja optimaaliseen aineenvaihduntaan ovat avainasemassa liikunnallinen elämäntapasi ja terveellinen ruokavaliosi. Kauniin ihon säilymisessä ovat todella tärkeitä myös hyvät tyydyttymättömät rasvahapot ja kalaöljyt. Ihon laadulle ja sen luonnolliselle toiminnalle ei ole suotuisaa niukasti rasvaa sisältävä ravinto.

HUOM! Joskus silmänalusten tai muualla kasvojen alueella esiintyvän turvotuksen taustalla voi olla aineenvaihduntaan vaikuttavia sairaustiloja, esimerkiksi muutokset kilpirauhasen toiminnassa. Oman lääkärin tekemä perusterveystarkastus noin 3-5 vuoden välein olisi suotavaa, jotta muutokset omassa terveydentilassa havaittaisiin ajoissa.

Pidetään huoli itsestämme! Ei ole kenenkään muun vastuu tehdä sitä puolestamme ;)