Blogi

Kesän 2013 trendit

Kesän 2013 sesonki jakautuu neljään tyylisuuntaukseen:13

 • Klassisessa tyylissä muoti on vähäeleistä, selkeää ja herkkää.
 • Leikittelevä 50-luvun tyyli on romanttinen ja urheilullinen.
 • Villi viidakko tyyli on leikittelyä erilaisilla luonto- ja eläinaiheilla.
 • Rohkea street tyyli tarjoaa räväkkää, runsasta ja jopa lapsenmielistä pukeutumista.

 

INSPIRAATIO JA VÄRIT

Kesän väriteemaa ovat innoittaneet pastellisävyt, mutta myös voimakkaat paljon väripigmenttiä sisältävät värisävyt.

 • Klassisen pukeutumisen inspiraationa ovat luonnollisuus, mutta myös ylväsilme ja juhlavuus. Klassisen pukeutumisen ja business-pukeutumisen värimaailma on hillityä. Klassinen business-pukeutuja valitsee savuisen vaaleita sävyjä kuten posliini, kitti, puuteri ja hiekka. Tähän väripalettiin kuuluu myös persikka, rose-shampanja ja marmori. Hienostuneen mustan ja valkoisen yhdistelmää voi raikastaa esimerkiksi lisäämällä asukokonaisuuteen perusvärejä kuten sinistä, puanaista tai vihreää. Metallinsävyistä valitaan nyt kullan eri sävyjä, kiiltävää harmaata, kylmää hopeaa tai vaaleaa kuparia. Simpukat, koralli,sarvet ja luut ovat myös olleet innoittajina väreissä, muodoissa ja puvustuksessa.
 •  Leikittelevän romanttisen- ja sporttityylin inspiraationa on 1950-luvun vintage, lomaestetiikka ja amerikanraudat. Makeimpia värisävyjä ovat sokeriset irtokarkkivärit kuten pinkki, sitruunankeltainen, gerbera, laventeli, taivaansininen, vedenvihreä ja minttu. Värejä yhdistellään radikaalisti, pastellisiasävyjä voimaväreihin. Puhtaan valkoinen selkeyttää lopputulosta ja tekee asukokonaisuudesta raikkaamman ja selkeämmän.
 • Villin viidakko tyylin inspiraationa ovat trooppiset puutarhat  ja sademetsät. Tunnusomaista on myös afrikkalais-, Amazon- ja Karibia-aiheiset vaikutteet ja paljon väripigmenttiä sisältävät voimakkaat ja syvät värisävyt. Näitä ovat muun muassa chilinpunainen, auringonkeltainen, riikinkukonsininen, mango ja ruoste. Myös veden- ja palmunlehdenvihreä, oliivi ja tummat puun sävyt kuuluvat tähän tyyliin.
 • Rohkea ja radikaali street tyyli hakee inspiraatioita graffiteista, hip hopista ja kierrätykseen päätyneistä aarteista. Ihailtavaa on kaikki itse tehty, joissa luovuutta ja keksiliäisyyttä ei ole säästelty. Vaatteita kuin värejäkin yhdistellään ennakkoluulottomasti. Voimakkaat, intensiiviset ja puhtaat värit kuuluvat tämän kesän street tyylin. Näitä värejä ovat kirkas syvä turkoosi, ruohonvihreä, taivaansininen, sitruunankeltainen ja oranssi.

LINJAT

Hyvin laskeutuvaa materiaalia sekä väljyyttä suositaan yläosissa. Runsas 132kankaan käyttö, erilaiset laskokset ja kietaisumallit ovat kesän hittejä. Tällaisiin yläosiin yhdistetään nyt kapeita alaosia, esimerkiksi pillihousut tai kynähame sopivat kokonaisuuteen. Mekkojen helmat ovat tässä sesongissa epäsymmetriset ja niiden pituudet vaihtelevat polvipituisista maximekkoihin. Ideoita asujen leikkauksiin ja laskoksiin on saatu kasvimaailmasta, esimerkiksi terälehtikuvio toistuu lähes kaikkialla.

 • Rennon klassinen pukeutuja suosii päänteissä vesiputousmaisia ja syvään uurrettuja malleja. Tunnusomaista on pudotettu vyötärölinja ja suora siluetti.
 • Vintage henkisen 50-luvun tyylin yläosien linjat ovat niukkoja, lyhyitä ja suoria. Hihattomat-, ¾ osahiha- tai pyöreäkauluksiset paitapuserot kuuluvat tähän tyyliin. Hameiden helmat ovat joko kellomaisia tai A-linjaisia. Korotetut vyötärölinjat ja buklee-jakut kuuluvat tähän kesään.
 • Villissä viidakko tyylissä näkyy maximekkoja, naisellisia leninkejä, epäsymmetrisiä helmoja ja kauluksettomia puseroita.
 • Street tyylille tyypillisiä yläosat ovat väljiä ja mekot ovat väljiä ja lyhyitä. Liivit, haalarit ja erilaiset farkkushortsit kuuluvat tähän kesään. Shortsit ovat joko siistejä kaupunkishortseja tai huolettomasti leikattuja farkkushortseja.

 

MATERIAALIT JA KUOSIT

 • Klassisen pukeutumisen materiaalit ovat kevyitä ja hengittäviä, mikä tekee tyylistä rennomman. Voit yhdistellä pitsiä, silkkiä, viskoosia, lyocellia ja pellavaa sekä muita läpikuultavia materiaaleja. Sekä heijaste-efektit että kameleontti-väritykset ovat suosittuja. Helmiäisefektit ja ohuiden materiaalien prodeeraukset, myös liukuvärjäykset sekä haaleiden sävyjen laveeraukset ovat tätä tyylisuuntausta.
 • Vintage henkinen 50-luvun tyyli sallii leikittelyn pilkku- ja pallokuoseilla, tekojalokivikirjailuilla ja läpikuultavilla materiaaleilla. Romattiset aiheet ja kukkakuosit näkyvät myös vahvasti. Tämä sesonki suosii vähäeleisiä puuvillakankaita ja kukkakuoseja, mutta myöskään tekojalokivien keinotekoisuutta ei tarvitse peitellä.
 • Villin viidakko tyylin vaatetuksessa näkyy niin lehtiä, kukkia- tai eläinaiheisia kuoseja. Päämateriaaleja ovat pellava, puuvilla ja hamppu. Tunnusomaisia tälle tyylisuuntaukselle ovat myöskin runsaat ja ylelliset kankaat sekä neulokset.
 • Rohkean street tyylin suosikki kuoseja ovat erilaiset fotoprintit, pääkallot, rauhanmerkit, leveät raidat ja inkakuosit. Näitä näkee sekä asusteissa että vaatteissakin. Epätäydellisen oloiset kankaat sekä tafti, spandex, farkku ja tylli ovat tyypillisiä street materiaaleja. Materiaaleja ja värejä yhdistellään hyvin ennakkoluulottomasti tässä tyylissä.

 

ASUSTEET

 • Rennon klassinen pukeutuja suosii asusteissa kevyttä mokkaa sekä 131taipuisaa ja pehmeää nahkaa. Laukkujen ja kenkien yksityiskohtina nähdään nahkasolkia.
 • Leikittelevän 50-luvun pukeutuja suosii asusteissa kissalaseja, isoja huiveja, muovisia koruja sekä pieniä käsilaukkuja.
 • Villin viidakko tyylin asusteissa suositaan isoja puukoruja, leveitä rannerenkaita ja punosvöitä.
 • Street tyylin asusteiden tunnusmerkkejä ovat supervärikkäät lippikset, lenkkarit ja ballerinat. Suurikuvioiset krokotiilijäljitelmät, kiiltonahka, vinyyli ja muovi näkyvät niin koruissa, laukuissa ja repuissakin.

 

Vastaa

 1. Adanne says:

  Kiitos mielenkiintoisesta postista! Aihe ”trendit” jaksaa kiinnostaa minua aina. Maailmassa ei ole lukemattomia yhdistelmiä eri visuaalisten elementtien välillä, joten välillä pakostikin joku luo jotain, joka muistuttaa jotain jo olemassaolevaa. (Tosin nyt en puhu Isolan tapauksesta…) Varsinkin elokuvissa käytetään kuvataiteen ja kasvimaailman kentältä ideoita ja muotikin ottaa vinkkejä kuvataiteesta ja kasvimaailmasta… Tästä voisi jaaritella pitkäänkin. :D

  Ihanaa on, että kuitenkin muodin saralla on valinnan varaa ja nykymaailmassa voit näyttää melkeinpä miltä haluat. Tuoden esiin omaa persoonaa, yhdistelemällä kuoseja ja tyylejä keskenään.

  Oma suosikkini tämän kesän trendeistä on villi viidakko tyyli :)

  • Joanna Hare says:

   Kiitos hyvästä kommentista! Asia on juurikin näin. Sitä monesti miettii, että mitä uusia trendejä tai muoti-ilmiöitä voidaankaan keksiä kun niin paljon on jo nähty. Muotimaailma on ällistyttävän aktiivinen ja aina jokin yllättää. Kuvataide- ja kasvimaailma ovat oivia inspiraation lähteitä. Kummatkin maailmat uudistuvat jatkuvasti, mikä mahdollistaa uuden ideoiden syntymistä myös muotimaailmaan.

   Kaikkia villin viidakkotyylin vaatekappaleita ei kannata vieläkään kaappiin jättää, aurinkoiset säät kun ovat jatkuneet vielä näillekin päiville ja syksyn pukeutumisessa voit yhdistellä trendikkäästi viidakkokuoseja ja ihania villapaitoja ;)

 2. Maria says:

  Maximekot on kyllä ihania!! Ne on niin helppoja ja mukavia. Jotkut tutut on sanonu, että pitäis olla laiha ja pitkä (mallin mitoissa), että vois laittaa maximekon päälle. Kai sellaisen voi laittaa päälle kuka vaan..?

  Klassinen pukeutumistyyli vois olla kokeilemisen arvoinen. Vinkit helpottivat ainakin minua hahmottamaan, että tyylin ei tartte aina olla tylsä. Kiitos!!:)

  • Joanna Hare says:

   Pitkät ja hoikat sekä vartaloltaan täydellisesti sopusuhtaiset mallit monesti ovat näitä henkilöitä, jotka vaatteita esittelevät. Tarkoituksena on, että vaate näyttäisi kuvassa hyvältä ja näin saataaisiin tuotteen myyntiä lisättyä.

   Tottakai jokainen voi maximekkoon pukeutua :) Jokaisella olkoon omat mielipiteensä asiasta, mutta kyllä nämä ihanat mekot ovat tarkoitettu aivan jokaisen käyttöön :)

   Klassinen pukeutumistyyli toimii hyvin työpaikalla ja tilanteissa, joissa on hyvä näyttää asialliselta. Toki omaa persoonaa voi tuoda esille, jotta esim. perinteinen jakkupuku ei näyttäisi niin tylsältä. Myös värien käyttö on suotavaa klassisessakin pukeutumisessa :)

   Ihania hetkiä sinulle kauneuden ja muodin parissa ;)