Blogi

Asusteiden stailaus kotikonstein

Stailaus on hauskaa, mutta aina ei ole varaa ostaa juuri sitä uusimpaa muotivaatetta tai asustetta, eikä tarvitsekaan.

Tavallinen t-paita, toppi ja ballerina -kengät muokkautuvat helposti aivan uudenlaisiksi, uniikeiksi ja omaan tyyliin sopiviksi. Tuunaus on lisäksi hauskaa puuhaa, jota voi tehdä yksin tai kaverin kanssa! Koeta rohkeasti tuunausta, vaikket olisi aiemmin käsitöitä tehnytkään. Esimerkiksi vaihe vaiheelta ohjeistettu niittipaita onnistuu melko varmasti tekijältä kuin tekijältä. Tarvitset vain kivan värisen t-paidan ja esimerkiksi valmiissa pussissa olevia niittejä, sakset ja halutessasi viivottimen ja lyijykynän.

Tavallinen t-paita ja niittipussi löytyivät H&M:ltä alle kymmenellä eurolla (paita 4,95€, niitit 4,95€).

paita3

1. Paidan yläosaan tulee pystysuoria leikkauksia. Voit halutessasi käyttää viivotinta apuna, ja esimerkiksi luonnostella himmeällä lyijykynällä viivat joita pitkin on helppo leikata suoraan.

paita4

2. Leikkaa saksilla viiltoja tasaisin välein. Pääntietä voi myös suurentaa tai leikata haluamaansa muotoon. Älä leikkaa viiltoja liian pitkiksi. Leikkaa joka toinen pystykaistale irti, näin verkkokuviosta tulee selkeämpi.

paita5

3. Kokoa niittejä kiinnittämällä verkkomaista kuviota. Voit jatkaa viillot ja koristukset  myös selkäpuolelle. Tärkeää on taittaa niittien päät kunnolla, ettei ihoa vasten tule pistäviä osia. Myös taittaminen täytyy tehdä varovasti, niittien päät ovat todella teräviä. Jos taitettavat osat on hankala taittaa käsin, ota avuksi esimerkiksi viivotin tai kynänpää (pihditkin tietysti sopivat tähän).

paita6

4. Lopuksi voit leikata paidasta vyötärömallisen tai viillon avulla solmia ylimääräisen kankaan toiselle lanteelle. Nauti työsi jäljestä ja yhdistele uuttaa paitaasi lempiasusteisiisi! Alle voi yhdistää topin.

 

+1. Bellerinojen tuunaus

ballerinat

Niittipussista jäi vielä yli puolet niiteistä. Löysempään t-paitaan niittejä kuluu enemmän, koska verkkokuviota tulee laajemmalle alueelle. Ylijääneillä niiteillä saat särmää esimerkiksi ballerinoihin, laukkuun, huiviin, paidan reunaan tai legginssien lahkeisiin!

ballerinat1

Vastaa

  • Roosa says:

   Oli tosiaan kätevää kun kaikki tarvikkeet löytyivät samasta paikasta. Jos niittejä jää yli, niillä voi piristää jo vaatekaapista löytyviä vaatteita tai asusteita ;)

  • Roosa says:

   Paitoja oli montaa eri mallia ja värejä taisi löytyä tästäkin useampia. Varmasti löytyy ainakin hyvin samantapainen paita haluamassasi värissä :)

  • Roosa says:

   Joanna sai tämän idean, kun huomasi että tykkään kaikenlaisista käsitöistä. Rohkeasti yrittämään näillä vinkeillä, paidän tekemiseen meni vain hetki :)

  • Roosa says:

   Itse olen löytänyt kiinnitettävien koristeiden lisäksi kangastussin, jolla saa piirrettyä tarkkojakin kuvioita esimerkiksi vaatteisiin :)

 1. Eliisa says:

  Hei olisiko ideaa tehdä stailauspostaus odottaville äideille? Mammavaatteiden vinkkejä :) :)

  Seurailen usein joannahare.com sivua ja odotan paljon uusia posteja :)

  • Roosa says:

   Ihana idea! Kiinnostuin kyllä kovasti, pistän postia suunnitteille. Toivottavasti saan kirjoitettua yhtä mielenkiintoisia ja hyviä postauksia kuin Joanna :)

  • Roosa says:

   Otimme välissä kuvia, mutta luulen että itse paidan tekemiseen meni alle 15 minuuttia kun rauhassa teki :)

 2. Minna says:

  Hyviä vinkkejä! Kävin eilen ostamassa h&m:ltä niittejä ja vanhat syyssaappaat saivat uutta ilmettä. Nyt ei tarvitse uusia heti ostaa :D

  • Roosa says:

   Niinkin pieni asia kuin niitit voivat tehdä asusteista ihan uuden tuntuisia. Olen ajatellut tehdä samoin vanhoille nilkkureilleni :)

 3. Tuulia says:

  Täytyy ehdottomasti ruveta seuraamaan tätä blogia :) Etsiskelin just vinkkejä tän kaltaseen vaatteitten tuunaamiseen ja huomasin et samasta blogista löytyy muutakin luettavan arvoista. Täälläkin kaivataan mammavaatteisiin vinkkejä :)

  • Roosa says:

   Innostuimme Joannan kanssa tästä itse tekemisestä, voi olla että lisää ideoita on tulossa tulevaisuudessa ;) Mammavaateposti on jo kovassa mietinnässä.

 4. Pauliina says:

  Hyvä idea noi niitit, miltä osastolta niitä löytykään sieltä hennesiltä? Voisko niittejen tilalle laittaa jotain muuta, esim helmiä? Helmet on ehkä vähän lapselliset… Tuli vain mieleen :D

  • Roosa says:

   Niittejä löytyi keskimmäisestä kerroksesta nuorten Divided -malliston yhteydestä, korujen ja asusteiden kanssa samasta paikasta. Helmet ovat oikein hyvä idea, mielestäni ne sopisivat ihan täydellisesti tuohon paitaan tai esierkiksi huiviin :)

 5. Linda says:

  Ootko aikasemmin kirjottanu blogia kun kirjotat niin hyvin vai mistä oot oppinu? Ihana postaus tää X)

  • Roosa says:

   Olen joskus kauan sitten kirjoittanut hetken omaa blogia, mutta aikaa ei ollut tarpeeksi ja se sitten unohtui. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja aina vapaa-ajalla kirjoitellut kaikkea pientä kuten novelleja. Kiitos ihanasta kommentista :)