Blogi

Hyvinvointia ja hemmottelua

Kiireestä ja stressistä on tullut monelle arkipäivää. Kaiken keskellä on tärkeää osata ottaa itselleen oma hetki rentoutumiseen, hyvinvointi vaatii ajoittaista rauhoittumista. Pienillä hetkillä teet elämästä nautittavampaa, ja annat itsellesi voimia tuleviin koetuksiin. Toiset ihmiset rentoutuvat mielellään hyvässä seurassa, mutta monet kaipaavat myös ihan oman hengähdyshetken. Merkkaa kalenteriin valmiiksi ilta tai kokonainen vapaapäivä, jonka omistat itsellesi. Kokoa oma reseptisi täydelliseen hetkeen tai päivään.

Älä aikatauluta tai vilkuile kelloa. hyvinvointi4

Vaikka haluaisit ehtiä tekemään monia rentouttavia ja miellekkäitä asioita, vältä kiirettä ja aikataulujen laatimista. Rentoutumisesta ei pidä ottaa paineita. Tee mukavia asioita, joita tekee mieli tehdä. Voit olla myös tekemättä yhtään mitään! Jos on mahdollista, sulje kännykkä hetkeksi, tai laita ainakin äänettömälle (toisaalta joitakin tämä voi stressata).

Tee asioita, joista pidät. Toisille vaatekaupoissa tai kirpputoreilla kiertely voi olla energisoiva kokemus. Taiteellista ja luovaa rentouttaa maalaaminen, piirtäminen, käsityöt tai tanssiminen. On myös täysin sallittua istahtaa sohvalle katsomaan elokuvaa tai lempi sarjaa ihan rauhassa.

Liikunta sisällä tai ulkona auttaa rentoutumaan ja tuo hyvän olon. Jos salilla tai jumppatunneilla käyminen ei innosta, lenkillä käynti on loistava vaihtoehto. Moni kokee luonnon kauneuden rauhoittavana ja voimaa-antavana. Ulkoillessa saa myös raitista ilmaa ja reippaan lenkin jälkeen on hyvä olo. Kannattaa kokeilla joskus lenkkeilyä myös auringon laskettua. Katuvalot ja etenkin joulun lähentyessä pimeässä loistavat jouluvalot luovat ihanan rauhoittavan tunnelman.

Musiikki on monelle tärkeä osa elämää. Taustamusiikkia voi laittaa hyvinvointi6melkein milloin vain: maalatessa, lehteä selaillessa, kaunistautumisen ajaksi tai lenkkiä piristämään. Myös hiljaisuus on joskus hyvä vaihtoehto arjen jatkuvalle metelille.

Sauna, lämmin suihku tai kylpy rentouttaa lihaksia ja mieltä. Etenkin ulkoilun jälkeen on ihana mennä saunaan lämmittelemään.

Hemmottele itseäsi ja kaunistaudu. Saunomisen jälkeen on hyvä tilaisuus hemmotella itseään vaikka rauhoittavalla kasvonaamiolla tai ihon kuorinnalla. Helppoihin kotikonstein tehtäviin naamioihin saat vinkkejä tästä. Saunomisen ajaksi kasvonaamiota ei kannata laittaa, ihon hikoillessa epäpuhtaudet jäävät naamion alle tukkien ihohuokoset. Kynsiä voi lakata naamion vaikuttaessa tai televisiota katsellessa.

Hyvä ruoka kohottaa mielialaa. Esimerkiksi hedelmät ovat makeita ja maukkaita, mutta eivät tee olosta raskasta, ja siksi sopivat naposteltaviksi hyvinvointierinomaisesti esimerkiksi suklaan ohelle. Terveelliseenkin ruokavalioon on hyvä sisällyttää herkkupäivä aina silloin tällöin, ja antaa itselleen lupa syödä mitä tekee mieli.

Hiljenny ajoissa ennen nukkumaanmenoa, sammuta tekevisio ja tietokone. Käperry lämpimän peiton alle hyvän kirjan tai lehden pariin lämpimän tee- tai kaakaokupin kanssa.

 

Hieronta on hyvä keino avata esimerkiksi kipeytyneitä hartioita. Myös kaunistava kasvohieronta rentouttaa ja tuo kasvoille hehkua, katso syksyn tarjous tästä.