Blogi

Ihonhoito ja treenaaminen

Asiakkaani ovat esittäneet paljon kysymyksiä ihonhoitoon liittyen. Eniten kysymyksiä herättää treenaamisen ja ihonhoidon yhdistäminen. Alla usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.

Treenin jälkeen on mukava tavata ystäviä, mutta kasvoni punoittavat aina voimakkaasti. Kuinka punaisuuden saisi tasoitettua ja kasvot näyttämään edustuskuntoiselta?

Treenin jälkeen on hyvä käydä suihkussa ja viimeisenä suihkutella kasvot fitness4viileällä vedellä. Kasvot tulee taputella pyyhkeen avulla kuivaksi, ei hangata. Kosteus- ja silmänympärysvoiteen voi antaa imeytyä pukeutumisen ajan. Ennen meikkivoiteen levitystä voi punoittaville alueille sipaista vihertävää voidetta. Vihreä sävy neutralisoi punaisuutta ja tasoittaa ihon väriä. Myös meikkivoide voi itsessään sisältää vihertävää ”rauhoitusvoidetta”.

Olen henkilö, joka ei halua treenata ”luonnonkauniina”. Millaisia vinkkejä antaisit meikkiin, joka kestäisi hikoilua, mutta ei olisi haitaksi iholle?

Sporttimeikin ehdottomat kriteerit ovat keveys ja kestävyys. Meikkipohjaksi kannattaa valita hikoilun kestävä meikkivoide tai pohjaksi kevyt BB- tai CC-voide. Puuterin voi unohtaa. Huulille erinomainen valinta on kiiltopuna tai huulikiilto, joka kosteuttaa paljon antaen hieman väriä. Sähäkkä silmämeikki luodaan nestemäisellä rajauksella ja vedenkestävällä ripsivärillä. Meikit tulee poistaa huolellisesti aina treenin jälkeen!

Treenaan päivittäin, mutta hiukseni kärsivät jatkuvasta pesemisestä. Mitä avuksi?

Pesuväliä saat pidennettyä käyttämällä hiusten tyveen hiuspuuteria.  ihonhoito3Tyvikohotusraudalla saat kampaukseen ilmavuutta ja vältät hiusten herkkää hiostumista. Näin hiukset saa myös helpommin laitettua kuosiinsa treenin jälkeen.  Voit pestä hiukset shampoon sijasta hoitoaineella (sisältäen pienen määrän persuaktiivisia aineosia). Esimerkiksi SIM Sensitive Nature for Future -sarjan Vanilla Dream Repairing Balm. Vehnäproteiinia ja moringapuun siemenuutetta sisältävä balsami kirkastaa, puhdistaa ja hoitaa hiuksia tekemättä niistä raskaita. 200 ml 12 €.

Olen huomannut, että hiuspompulat katkovat hiuksiani. Miten tämän voi välttää?

Pehmeät ja sileäpintaiset hiuslenkit ovat parempi vaihtoehto kuminauhamaisille hiuslenkeille, näin hiusten rasitusta saadaan vähennettyä. Vältä myös hiuslenkkejä, joissa on metalliosa, koska hiukset monesti takkuuntuvat sen ympärille. Napakka letti on oikein toimiva vaihtoehto ponnarille eikä ponnarin paikkaa tule jatkuvasti vaihdettua, mikä voi katkoa hiuksia. Hiuksia on hyvä huoltaa niiden rakennetta paikkaavilla tuotteilla, jotta katkeilua pystytään ennaltaehkäisemään.

Juoksen pitkiä matkoja ympäri vuoden. Ihon suojaaminen viimalta ja kylmältä tuntuu vaikealta eikä paksut pakkasvoiteet houkuttele. Mikä avuksi?

Niin sanotusti ”ulkoiluvoiteeksi” kannattaa valita ihoon nopeasti imeytyväihonhoito2 ja suojaava tuote, joka kaunistaa tahmaamatta.  Esimerkiksi uudet BB- ja CC-voiteet lupaavat iholle pientä väripigmenttiä antaen UV-suojan ja kosteutuksen. Oma suosikki on testattava ja usein nämä voiteet vaativat kunnon kosteutuksen ennen levittämistään. Huuliin tulee levittää suojaava ja kosteuttava huulivoide.

Jatkuva kainaloiden ajelu aiheuttaa kutinaa ja ihoärsytystä. Antiperspirantista en haluaisi luopua, joten kuinka tulisi toimia?

Kainalot tulee pestä entisistä antiperspiranteista kunnolla, ettei se ärsytä ihoa. Pesun jälkeen tulee myös kainaloiden iho kosteuttaa. Kun pidät kainaloiden ihon pehmeänä ja kosteutettuna, se kestää paremmin karvojen ajelusta aiheutuvan rasituksen. Kainaloiden kosteutus on hyvä tehdä ennen nukkumaanmenoa.

Ihoni on todella kuiva ja talvella jopa atooppinen. Minkälaiset tuotteet sopivat vartalon pesuun?

Kuivalle ja atooppiselle iholle kannattaa käyttää mietoja, mutta tehokkaastiihonhoito2 kosteuttavia pesuaineita. Voit kokeilla pesuun suihkuöljyjä, vältä kuivattavia aineita! Pesun jälkeen on myös hyvä muistaa kosteuttaa ihoa. Kuivaa ihoa voi kosteuttaa esimerkiksi Body Shopista saatavilla vartalovoilla (kookos, oliivi, kaakao) tai apteekin Ceridal lipoloyion ihoöljyllä.

Käyn ahkerasti uimahallissa ja välillä suihkuttelut venyvät pitkiksi, mikä selvästi haurastuttaa kynsiäni. Kuinka voin estää kynsien liuskoittumisen?

Kloorivesi tulee pestä käsistä ja kynsistä miedolla, mutta kosteuttavalla saippualla. Käsivoiteen käyttö on tällöin suositeltavaa päivittäin, koska se hoitaa myös kynsiä. Kynsiä vahvistavat e-vitamiini ja esimerkiksi luontaistuotekaupoista saatavat leväuutteet. Kynsille saa suojakilven manikyyrin avulla, mutta yksi kerta ei riitä, vaan kynsienhoidosta on tehtävä rutiini. Myös kynsien geelaus on oiva ratkaisu tähän ongelmaan. Sen väri ei kulu hankauksen aikana pois ja geelaus myös suojaa omaa luonnonkynttä.

Jalkani hikoilevat paljon ja hiertymiä pääsee usein syntymään. Mikä avuksi?

Jaloille on kehitetty pesun jälkeen levitettävää antiperspiranttia, joka toimiiihonhoito1 samoin kuin kainaloissa käytettävä vastaavanlainen tuote. Jalkoihin ja kenkiin voi myös ripotella talkkia, joka imee ylimääräistä kosteutta ja pitää sekä jalat että kengät miellyttävän kuivana ja raikkaana. Talkin tarkoitus on muodostaa eristävä kerros ihon ja kengän väliin, jolloin vältytään hiertymiltä. Jalat on hyvä rasvata ennen nukkumaan menoa kosteuttavalla voiteella ja laittaa puuvillaiset sukat päälle. Pehmeillä jaloilla on mukava liikkua, kuivissa jaloissa esiintyy herkemmin halkeamia. Kivulias hiertymä on parasta peittää rakkolaastarilla.

Lenkin jälkeen jalat ovat uupuneet. Kuinka jalkoja voi virkistää?

Kuumottavia ja väsyneitä jalkoja on hyvä kylvettää 5-10 minuuttia haaleassa vedessä. Jalkakylpyyn kannattaa lisätä 2-3 ruokalusikallista kylpysuolaa. Kylvyn jälkeen tulee levitellä  jalkateriin ja sääriin jalkavoidetta, joka kosteuttaa ja viilentää ihoa.

HUOM!

  • Jos vartalosi hikoilee vielä suihkun jälkeen, odota hetki ja käy nopeasti kastautumassa haaleassa vedessä. Vartalovoiteen voi myös korvata vartalovedellä, mikä virkistää, raikastaa ja hoitaa ihoa.
  • Oiva tuote treenikassiin on puhdistusliinat ja kosteuspyyhkeet, joilla saa helposti ja nopeasti pyyhkäistyä meikin pois ennen treeniä tai sen jälkeen.
  • Varpaanvälien huolellisella kuivaamisella suihkun jälkeen vältät ikävät tulehdukset ja hautumat. Erilaisilla sieni- ja bakteeri-infektioita ehkäisevillä tuotteilla saat lisävarmuutta jalkahygieniaan.

 

Ihonhoito on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Mietitkö mikä on sinun ihotyyppisi? Suuntaa antavan vastauksen saat tekemällä tämän testin