Blogi

Ihonhoitoa kotikonstein

Kaipaatko ihonhoitovinkkejä? Syksyn saapuessa ilma

persikka1viilenee ja iho saattaa kuivua tai ärtyä. Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä metsästämään kalliita erikoistuotteita iholle. Tavalliset kodin raaka-aineet (kuten hedelmät ja marjat) muuntuvat käden käänteessä kasvonaamioiksi. Kokeile helppoja tee-se-itse naamioita ja löydä oma ihonhoitosuosikkisi! :)

  Hedelmänaamiot:

  • Banaanimurska sellaisenaan tai kermaan sekoitettuna kirkastaa ja rauhoittaa ihoa, vaikutusaika 10-15 min. (Ei suositella lateksi allergikoille)
  • Persikkamurska tasapainottaa ärsyyntynyttä ihoa, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia
  • Päärynämurska pehmittää ja kosteuttaa ihoa samalla supistaen ihohuokosia, vaikutusaika 10-15 min.

 

mansikka1

Marjanaamiot:

  • Veltostunutta ihoa piristää ahomansikkasurvos, johon on vatkattu
    munanvalkuaista ja sekoitettu ruusuvettä (ruusuvettä saa apteekista), vaikutusaika 10-15 min.
  • Mustaherukka supistaa huokosia päärynän tavoin, ja on sen lisäksi kosteuttava ja antiseptinen

 

 

Vihanneksista kurkkua voi käyttää viipaleina silmien päällä naamion vaikuttamisen aikana. Muualla kasvoissa viipaileina tai kasvoveden asemasta käytettynä kurkku elvyttää pintaverenkiertoa ja vaalentaa pigmenttiläiskiä. Tomaatti on kasvoja kirkastava vihannes.

 

Kuorintaseoksia:

hunaja2

  • Sekoita hunajaan tai voiteeseen pähkinää hienona murskana
  • Sekoita esimerkiksi hunajaan kuivattuja ja murskattuja marjoja
  • Huulten hellävaraiseen kuorintaan soveltuu hunajan ja tavallisen taloussokerin yhdistelmä

 

Huom! Ihonhoito vaatii kärsivällisyyttä ja hellävaraisuutta. Hiero kuorintaseokset kevyesti kasvoihin pyörivällä liikkeellä, älä hankaa. Jos olet allerginen jollekkin yllämainituista raaka-aineista, älä käytä kyseistä naamiota tai kuorinta-ainetta. Iho voi reagoida vaikkei ainetta joutuisikaan suuhun. Kuorinnan jälkeen superfoodiksi luokiteltu monitoimiaine kaakaovoi kosteuttaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti, sekä E-vitamiinipitoisena auttaa tuottamaan ihon kollageenia (joka vähentää ja ehkäisee ryppyjä ja muita vanhenemisen merkkejä).