Blogi

Ihonhoitoa kotikonstein

Kaipaatko ihonhoitovinkkejä? Syksyn saapuessa ilma

persikka1viilenee ja iho saattaa kuivua tai ärtyä. Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä metsästämään kalliita erikoistuotteita iholle. Tavalliset kodin raaka-aineet (kuten hedelmät ja marjat) muuntuvat käden käänteessä kasvonaamioiksi. Kokeile helppoja tee-se-itse naamioita ja löydä oma ihonhoitosuosikkisi! :)

  Hedelmänaamiot:

 • Banaanimurska sellaisenaan tai kermaan sekoitettuna kirkastaa ja rauhoittaa ihoa, vaikutusaika 10-15 min. (Ei suositella lateksi allergikoille)
 • Persikkamurska tasapainottaa ärsyyntynyttä ihoa, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia
 • Päärynämurska pehmittää ja kosteuttaa ihoa samalla supistaen ihohuokosia, vaikutusaika 10-15 min.

 

mansikka1

Marjanaamiot:

 • Veltostunutta ihoa piristää ahomansikkasurvos, johon on vatkattu
  munanvalkuaista ja sekoitettu ruusuvettä (ruusuvettä saa apteekista), vaikutusaika 10-15 min.
 • Mustaherukka supistaa huokosia päärynän tavoin, ja on sen lisäksi kosteuttava ja antiseptinen

 

 

Vihanneksista kurkkua voi käyttää viipaleina silmien päällä naamion vaikuttamisen aikana. Muualla kasvoissa viipaileina tai kasvoveden asemasta käytettynä kurkku elvyttää pintaverenkiertoa ja vaalentaa pigmenttiläiskiä. Tomaatti on kasvoja kirkastava vihannes.

 

Kuorintaseoksia:

hunaja2

 • Sekoita hunajaan tai voiteeseen pähkinää hienona murskana
 • Sekoita esimerkiksi hunajaan kuivattuja ja murskattuja marjoja
 • Huulten hellävaraiseen kuorintaan soveltuu hunajan ja tavallisen taloussokerin yhdistelmä

 

Huom! Ihonhoito vaatii kärsivällisyyttä ja hellävaraisuutta. Hiero kuorintaseokset kevyesti kasvoihin pyörivällä liikkeellä, älä hankaa. Jos olet allerginen jollekkin yllämainituista raaka-aineista, älä käytä kyseistä naamiota tai kuorinta-ainetta. Iho voi reagoida vaikkei ainetta joutuisikaan suuhun. Kuorinnan jälkeen superfoodiksi luokiteltu monitoimiaine kaakaovoi kosteuttaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti, sekä E-vitamiinipitoisena auttaa tuottamaan ihon kollageenia (joka vähentää ja ehkäisee ryppyjä ja muita vanhenemisen merkkejä).

Vastaa

 1. Henna says:

  Hyödyllinen posti! Ihon hoito todellakin vaatii kärsivällisyyttä :D Olen pienen ikäni yrittänyt löytyy iholleni sopivia tuotteita. Kalliiksi käy kun välillä joutuu toteamaan ettei tämä ollenkaan sovi minulle.. Täytyy kokeilla seuraavaksi näillä vinkeillä, kiitti :)

  • Roosa says:

   Toivotaan että näistä vinkeistä löytyisi sopiva sinunkin ihollesi! Itsekin olen etsinyt oikeanlaisia ihonhoitotuotteita pitkään, oman ihotyypin huomioiden täytyy muistaa riittävä puhdistus, kosteutusta unohtamatta :)

 2. Anniina says:

  Kiitos postauksesta :) En oo ikinä aatellu et kurkku kävis kasvovedestä, mut miks ei. Näitä täytyy oikeesti koittaa jo tänään :)

  • Roosa says:

   Kurkku on syötynäkin hyväksi iholle; kuoren sisältämä pii edistää ihon hyvinvointia ja vahvistaa kynsiä ja hiuksia :)

 3. Liisi says:

  Kuinka usein esim kuorintoja saa tehdä kasvojen iholle? Kannattaako ottaa jotain muuta huomioon kuin allergiat? Minulla on mielestäni normaali-iho. Välillä pieniä stressinäppyjä tulee ja huulet kuivuu etenkin talvella. Kiitos jo edellisistä vinkeistä, jään odottamaan vastausta :))

  • Roosa says:

   Liiallista kuorintaa kannattaa vältää, kerran kahdessa viikossa on usein riittävästi. Ihotyyppi kannattaa ottaa huomioon, rasvaista ihoa voi kuoria useammin kuin kuivaa. Kuorinnan jälkeen kasvot voi käydä läpi kasvovedellä ja antaa hengähtää 10-15 minuuttia ennen kosteusvoiteen laittamista. Kuorinnan jälkeen on aina erittäin tärkeää muistaa ihon kosteutus. Myös juhlapäivät on hyvä ottaa huomioon, kuorintaa ei kannata tehdä edellisenä iltana, vaan mieluiten muutamaa päivää ennen :)

  • Roosa says:

   Kiitos, kuvien valinnasta on kunnia annettava Joannalle :) Joannalla on suunnitteilla posti liittyen ihotyyppeihin, oman ihotyypin tunnistaminen auttaa valitsemaan oikeanlaisia ihonhoitotuotteita ja -tapoja juuri itselle

  • Roosa says:

   Loistava kysymys! :) Hedelmät voivat olla luomua omien mieltymysten mukaan. Tavallisten hedelmien säilöntäaineet voivat kuitenkin imeytyä kuorten kautta itse hedelmäänkin, eli luomutuotteet ovat turvqallisempia ja puhtaampia myös ihonhoidossa.

 4. Merita says:

  Olen todennut kaakaovoin hyväksi iholleni, vaesinkin tietyille oikein kuiville kohdille.

  Eilen kokeilin banaanimurskanaamiota. Iho tuntui hyvältä ja loput kulhoon jääneet banaanit lisäsin smoothien joukkoon :)

 5. Roosa says:

  Olen kuullut monilta kaakaovoin sopivan loistavasti, myös atooppisen ihon hoitoon. Nämä hedelmänaamiot ovat juuri siksi käteviä, että samalla voi nauttia terveellistä välipalaa, hyvin keksitty tuo smoothie! ;)

  • Roosa says:

   Lisää ihonhoitovinkkejä on tulossa, Joannalta on tulossa ihotyyppeihin keskittynyt posti ihan lähiaikoina :)

 6. Tiina says:

  Tosi hyvä postaus :) Hyvä aloitus lauauntaille :) Voi olla, että tänään illalla tyttöjenillassa testataan kasvonaamioita ;)

  • Roosa says:

   Oi, kasvonaamiot on kyllä parasta tyttöjenilta puuhaa, eikä näillä vinkeillä tule kovin kalliiksikaan! :)

 7. Essi says:

  Tää blogi on oikeesti ihan paras se on niin ihanaa ku teette nää postaukset aina sopivan mittaisiksi ja kuvia on niin ilo katsella !(:

 8. Riitta says:

  Mä olen käyttänyt hunajaa rauhoittamaan mun akneihoa – siis laittanut sitä naamalle lämmitettynä (siis vain ihan vähän ettei kaikki hyvät ainekset häviä) ja antanut olla naamalla jotain 10min ennen kuin huuhdellut pois.

  • Roosa says:

   Loistava vinkki! Näin syksyn tullen ainakin minun ihoni vaatii paljon enemmän hoitoa, aion kyllä kokeilla tätä itsekin :)

 9. Annu says:

  Onpas kivoja vinkkejä!

  Olen liuotellut sormia välillä hieman lämpimässä oliiviöljyssä, kun pitäisi auttaa kynsiin ja kynsinauhoihin. :) Ja onhan sitä muutakin tullut kokeiltua mutta nyt en muista että mitä… :D Ja sitten on paljon näitä joita on pitänyt kokeilla. ;)

  • Roosa says:

   Tätäkin vinkkiä on kyllä koitettava, kynnet ja kynsinauhat jäävät ainakin itseltäni usein huomiotta.

 10. Iida says:

  Mulla on kausittaista tämä kotikemistinä toimiminen :) Oon tilannut välillä öljyjä ja muita ihania kauneusjuttuja Pienestä tuoksukaupasta.

  pieni.tuoksukauppa.net :)