Blogi

Asusteiden stailaus kotikonstein osa 2

Suurta suosiota saanut stailauspostaus saa nyt jatkoa! Tämän paidan stailaus vaatii vain haluamasi värisen t-paidansakset, viivottimen sekä kynän. T-paidan koolla ei ole väliä, kuvio toimii niin väljässä kuin tiukassakin paidassa. Esimerkiksi vanhasta treenipaidasta saa trendikkään ja uudistetun seuraamalla tämän stailauspostauksen ohjeita.

stailaus

Vaihe 1

Leikkaa paidan kaulus pois ainakin selkäpuolelta, halutessasi myös etupuolelta.

Vaihe 2

Taita paita symmetrisesti niin, että selkäpuoli jää näkyville. Piirrä viivottimen avulla hahmotelma kuvion koosta. Aloita piirtäminen aivan  kaula-aukon päästä ja piirrä viiva taitteeseen saakka. Mitä matalammalle viivan piirrät, sitä suurempi leikkauskuviosta tulee.

Vaihe 3

Aloita leikkaamaan kuviota vaakasuorasti muutaman sentin välein, stailauspäättäen leikkauksen aina piirretyn viivan kohdalle. Huom! Muista taittaa paita niin, että laikkaukset tulevat vain sen selkäpuolelle, ei myös etupuolelle (ellet varta vasten halua kummallekin puolelle kuviota).

Vaihe 4

Pyörittele suikaleita käsissäsi niin, että niistä tulee nauhamaisia.

Vaihe 5

Aloita kokoamaan punotun näköistä kuviota. Ota ylhäältä päin toinen nauha, ja vedä se takakautta päällimmäisen yli.

stailaus

Nyt vedä tämä sama nauha alas eli itseesi päin niin, että edellinen nauha jää kuvion reunoilta vedettävän nauhan alle.

Kädessäsi oleva (edellisen nauhan alta kierretty) nauha muodostaa nyt lenkin. Venytä lenkkiä niin, että saat napattua seuraavan lenkin läpi. Siitä syntynyttyä lenkkiä venyttämällä napataan seuraava, ja niin edelleen. Näin jatkaen kootaan kuvio alas asti.

 Vaihe 6

Viimeinen pieni lenkki leikataan keskeltä poikki ja sidotaan päät yhteen
pitävällä solmulla, ettei kuvio lähde purkautumaan. Paidan alle voit pukea topin, joka tuo tyyliisi särmää, lisäväriä ja

stailaus

saat selkäpuolen kuviota korostettua lisää. Paitaan voi hyvin yhdistää farkut, legginssit, hameen tai vaikka maksimekon. Valitset vielä asusteiksi tennarit tai korkokengät ja stailaus on viimeistelty. Koruja et välttämättä tarvitse sillä paidassa oleva kuvio on jo itsessään näyttävä.

Vastaa

 1. Ellen says:

  Wau miten hieno :O Oon kaupoissa joskus nähny saman kaltasii paitoja, mut en oo koskaan ajatellu et itekin vois tehä. Tosi hieno!

 2. Riikka says:

  Taas kerran hyvä posti :) Lisää vaan tällasia vinkkejä ja plussaa siitä, että ei tarvii kauppaan mennä ostamaan mitään kallista. Tää lähtee kyllä kokeiluun :)

  • Roosa says:

   Varmasti tulee vinkkejä lisää, olen kovasti innostunut tekemään tällaisia juttuja ja ideoita tulee koko ajan vain lisää :)

  • Roosa says:

   Ei haittaa etteivät ole ihan samanlaisia, ei niitä tuolta kuviosta erota että onko jokainen väli juuri saman kokoinen (kannattaa kuitenkin pyrkiä tasaiseen, silloin on helpompi tehdä kuvio) :)

 3. Annika says:

  Hei voisko noihin suikaleisiin yhdistää/liittää helmiä tai sitten jotain erivärisiä nauhoja? Oisko vinkkejä? =)

  Ja kiitti hyvästä postauksesta!

 4. Roosa says:

  Tottakai voi! Ja hyvältä kuulostaakin. Kuvioon saisi ihan uutta mielenkiintoa juuri laittamalla suikaleiden päälle eriväristä nauhaa, ja vasta sitten kokoamalla kuvion. Myös helmet kuulostavat ihanalta idealta, pieniä strasseja liimaamalla saisi säihkettä ja kimallusta tuohon kuvioon :)

 5. Saija says:

  Taidan omasta vaatekaapista etsiä tuunaukseen sopivan paidan :) Jos tulee hyvä, voi olla joku kavereista saa tällaisen pikkujouluissamme lahjaksi ;)

 6. Erika says:

  Oikein kiva posti! =) Mistä tuo paita on? H&M? Kysyn, jotta osaan näppärälle pikkusiskolleni käydä ostamassa.

  • Roosa says:

   Paita on Joannan vaatekaapista, joten varma en ole, mutta luulisin että värivaihtoehtoja on :) Paidan mallilla ei sinällään ole väliä, eli samankaltainen paita käy aivan loistavasti missä värissä vain.

 7. Heidi says:

  Niin siisti ettei lopputulos näytä edes itsetehdyltä :D Samaa tekniikkaa voi varmaan käyttää muuhunkin tarkoitukseen vai suositteletko jotain tiettyä kangasta? Selkeet kuvat ja ohjeet :))

  • Roosa says:

   Kiitos paljon, yritin muotoilla ohjeet mahdollisimman selkeiksi :) Ja voi käyttää kyllä, itse koin kuvion tekemisen helpommaksi, kun kangas oli hieman joustavaa.

 8. Mervi says:

  Tyttären kanssa kokeiltiin vanhaan paitaa tuota tekniikkaa. Vahingossa leikkasimme suikaleet paidan helmasta yläosaa kohti. Ihan tuli hyvä tästäkin, vaikka luulimme että paita on pilalla. Koko selkäosaan tuli siis kuvio :)

 9. Katja says:

  Syysloma alko ja vihdoin on aikaa kokeilla tätä ideaa :) Jää nähtäväks tuleeko noin hieno ku kuvassa :D