Blogi

Asusteiden stailaus kotikonstein osa 2

Suurta suosiota saanut stailauspostaus saa nyt jatkoa! Tämän paidan stailaus vaatii vain haluamasi värisen t-paidansakset, viivottimen sekä kynän. T-paidan koolla ei ole väliä, kuvio toimii niin väljässä kuin tiukassakin paidassa. Esimerkiksi vanhasta treenipaidasta saa trendikkään ja uudistetun seuraamalla tämän stailauspostauksen ohjeita.

stailaus

Vaihe 1

Leikkaa paidan kaulus pois ainakin selkäpuolelta, halutessasi myös etupuolelta.

Vaihe 2

Taita paita symmetrisesti niin, että selkäpuoli jää näkyville. Piirrä viivottimen avulla hahmotelma kuvion koosta. Aloita piirtäminen aivan  kaula-aukon päästä ja piirrä viiva taitteeseen saakka. Mitä matalammalle viivan piirrät, sitä suurempi leikkauskuviosta tulee.

Vaihe 3

Aloita leikkaamaan kuviota vaakasuorasti muutaman sentin välein, stailauspäättäen leikkauksen aina piirretyn viivan kohdalle. Huom! Muista taittaa paita niin, että laikkaukset tulevat vain sen selkäpuolelle, ei myös etupuolelle (ellet varta vasten halua kummallekin puolelle kuviota).

Vaihe 4

Pyörittele suikaleita käsissäsi niin, että niistä tulee nauhamaisia.

Vaihe 5

Aloita kokoamaan punotun näköistä kuviota. Ota ylhäältä päin toinen nauha, ja vedä se takakautta päällimmäisen yli.

stailaus

Nyt vedä tämä sama nauha alas eli itseesi päin niin, että edellinen nauha jää kuvion reunoilta vedettävän nauhan alle.

Kädessäsi oleva (edellisen nauhan alta kierretty) nauha muodostaa nyt lenkin. Venytä lenkkiä niin, että saat napattua seuraavan lenkin läpi. Siitä syntynyttyä lenkkiä venyttämällä napataan seuraava, ja niin edelleen. Näin jatkaen kootaan kuvio alas asti.

 Vaihe 6

Viimeinen pieni lenkki leikataan keskeltä poikki ja sidotaan päät yhteen
pitävällä solmulla, ettei kuvio lähde purkautumaan. Paidan alle voit pukea topin, joka tuo tyyliisi särmää, lisäväriä ja

stailaus

saat selkäpuolen kuviota korostettua lisää. Paitaan voi hyvin yhdistää farkut, legginssit, hameen tai vaikka maksimekon. Valitset vielä asusteiksi tennarit tai korkokengät ja stailaus on viimeistelty. Koruja et välttämättä tarvitse sillä paidassa oleva kuvio on jo itsessään näyttävä.