Blogi

Asustemuoti syksyllä ja talvella 2013-2014

roosan stailaus11Usein on puhetta ajankohtaisista vaatetrendeistä, mutta entä asusteet? Asusteilla saa muokattua asuista aivan erinäköisiä, myös vanhemmat vaatteet voi herättää helposti henkiin ajankohtaisilla asusteilla. Tältä näyttää syksyn ja talven 2013-2014 asustemuoti.

Syksyn ja talven trendivärit kannattaa ottaa huomioon asusteita etsiessä. Kauden trendivärejä ovat mustan ohella harmaan eri sävyt,  laivastonsininen, viininpunainen, valkoinen ja haaleat puuterisävyt.

Kengät

Kengissä on nyt pitkääkin pidemmät varret. Ylipolven saappaat näyttävät hyviltä niin farkkujen kuin lyhyen hameenkin kanssa, ja ovat lisäksi lämpimät! Samaa lookkia voi hakea myös ylipolvensukilla. Myös koristeellisuutta kengissa nähdään, niitit, strassit ja ketjut koristavat niin arjen kuin juhlankin kenkiä. Kenkien kärjessä tai korossa voi olla myös metallivuoraus. Koristeelliset kengät tuovat asuun näyttävyyttä, ja ne on helppo toteuttaa itsekin.

Korutroosan stailaus9

Metallinhohtoa löytyy nyt koruista ja vaatteista. Näyttävät ja jopa kuninkaalliset korut sopivat hyvin juhlaan, hieman pelkistetymmät versiot arkeen.  Kullan ja hopean lisäksi koruissa nähdään myös kauden trendivärejä, kuten viininpunaista. Geometrisuus näkyy vaatetrendien lisäksi myös koruissa, sekä kaula- että korvakoruissa näkyy teräviä ja kolmiomaisia muotoja. Kaulakorut ovat pääasiassa lyhyitä ja runsaita. Punk -tyylin ystävän korurasiasta löytyy runsaasti niittirannekkoruja ja sormuksia.

Vyöt ja laukut

Vyöt viritetään vyötärölle naisellisen tiimalasimuodon korostamiseksi. Vöissä nähdään myös ylellisyyttä korujen tavoin: kultaa, nahkaa, mokkaa. Vyössä saa olla leveyttä.

Laukut ovat isoja ja yksinkertaisia, mutta myös hapsukoristelu on taas pinnalla. Laukun nahkahihnassa voi olla niittikoristelua. Myös repun voi nyt huoletta ottaa mukaan, pienet ja nahkaiset tai intiaanityyliset reput tuovat ihanan lisän tyyliin.

Päähineet ja takitroosan stailaus13

Pipo on syksyn ja talven must trendi. Pipo on lämmintä villaa ja pitkän mallinen, ja reunaa voi kääntää otsalle. Jos poikamainen pipo ei täysin istu omaan tyyliin, koita pipoa huulipunan kanssa. Naisellinen huulipuna luo pipoon rennon huolitellun kontrastin.

Myös villakankaisia lierihattuja näkyy taas kaduilla ja vaateketjujen hyllyillä. Catwalkeilla on näkynyt myös turkishattuja. Turkista löytyykin nyt kaikista muistakin asusteista, etenkin takeista, huiveista ja liiveistä.

Maskuliinisuus näkyy nyt takeissa, yksinkertainen trenssi on pitkähelmainen ja selkeälinjainen. Villakangas- ja parkatakeissa nähdään edelleen nahkaisia hihoja.