Blogi

Kampaus pikkujouluihin

Talven tullessa yksi juhlavimmista kampauksista pipon sotkemiin hiuksiin on näyttävä nuttura. Nuttura sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen ja parhaimmillaan toimii koko asun kruununa. Seuraavilla ohjeilla teet ohjeistusnäyttävän kampauksen.

Tarvikkeet:

  1. Kampa
  2. Pinnejä
  3. Pompula
  4. Hiuslakkaa

        + Haluamasi hiuskoriste

Huom! Valitse kampauksen tekoon hiusten väriset pinnit. Sevenin Last hope hiuslakka takaa kampauksen pysyvyyden koko päivän/illan ajan.

 

ohjeistus6 1. vaihe

Kaunis kampaus vaatii huolellisen pohjatyön. Aloita pohjatyön teko kampaamalla hiukset  ja poistamalla mahdolliset takut.

Tässä vaiheessa tulee päättää nutturan painopiste.  Tee ponihäntä siihen kohtaan, mihin haluat nutturan pääpainon asettuvan. Nutturan voit tehdä korkealle päälaelle, keskelle tai aivan niskaan.

Kun olet saanut hiukset siistille ponihännälle, suihkuta noin 30 cm etäisyydeltä hiuksiin kevyt kerros hiuslakkaa.

 

 

2. vaiheohjeistus4

Mieti kuinka pöyhkeän tupeerauksen haluat ja jaa ponihäntä osioihin. Kun maltat tehdä tupeerauksen pienillä osioilla saat kampaukseen volyymiä.

Nosta jokainen osio pystyasentoon ja aloita tupeeraaminen ylhäältä alaspäin. Tee kammalla pitkiä vetoja aloittaen nostetusta latvasta kohti hiuspompulaa.

Muista suihkuttaa hiuslakkaa tupeerauksen jälkeen jokaiseen osioon noin 30 cm etäisyydeltä. Varo ettet tahmaa tupeerausvuorossa olevia suortuvia lakkaan.

 

ohjeistus3 3. vaihe

Nyt tupeeraus on valmis, mutta voit vielä halutessasi pöyhiä ja pörröttää hiuksia lisää.

Ota tuuperatusta ponihännästä kiinni ja kieritä hiukset nutturaksi hiuspompulan ympärille/päälle.

Voit tehdä nutturasta oikein rennon ja ison kiinnittämällä hiukset löysästi hiuspompulan ympärille.

Muokkaa nutturasta mieluisan muotoinen asettelemalla hiuksia käsillä ja kammalla.

 

 

Kampaus4. vaihe

Kiinnitä nuttura pinneillä nutturan ulkoreunasta. Pinneillä voit helposti säädellä nutturan siisteyttä ja rentoutta. Mitä useammasta kohdasta kiinnität, sitä huolitellumpi lopputulos on. Rentoa nutturaa tehtäessä hiukset voi jättää pörröisiksi.

Tupeerauksella ja pinnien kiinnityksellä saat haluamasi lopputuloksen: runsaan ja kuohkean, pyöreän tai vaikka litteän mallisen nutturan.

Iso nuttura on näyttävä ja sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Nuttura tuo kasvot esiin ja antaa ryhtiä tyyliisi.

 

Kampaus

5. vaihe

Halutessasi voit lisätä kampaukseen yhden tai useamman hiuskoristeen. Kun haluat asukokonaisuudesta yhtenäisen, kannattaa valita asuun sopiva/t hiuskoriste/-koristeet.

Mieti minkälainen juhlatilaisuus on kyseessä ja päätä sen pohjalta kuinka juhlavan tai näyttävän haluat asukokonaisuudestasi.

Hiuskoristeena voit käyttää hiuskukkia, rusetteja, erilaisia pinnejä, timantteja jne… Mielikuvitus on rajana.