Blogi

Luo tyylikäs asukokonaisuus hetkessä

Joskus vastaan tulee päiviä, jolloin kello tikittää tavallista nopeammin, pitäisi lähteä kouluun, töihin tai juhliin, eikä kaapista löydy mitään päällepantavaa. Mikään ei istu eivätkä vaatteet sovi toisiinsa. Älä mene paniikkiin vaatekriisin iskiessä, vaan kokoa hetkessä tyylikäs asukokonaisuus itsellesi askel askeleelta.

Ensimmäinen vaihe

Etsi vaatekaapistasi perusasu. Tässä vaiheessa asu voi olla tylsänkin näköinen, osat voivat vaikka kaikki olla yksivärisiä. Epävarmana päivänä pääasia on, että tunnet olosi mahdollisimman mukavaksi tai turvalliseksi vaatteissasi. Vaihtoehtoja asun perustaksi:roosan stailaus8

 • farkut ja paita + bleiseri
 • legginssit ja tunika/pidempi paita
 • legginssit, rento toppi ja pitkä villatakki tai bleiseri
 • maksihame ja tavallinen paita
 • lyhyt hame, sukkahousut ja paita

 Toinen vaihe

Täydennä asua asustein, lisää väriä tai säihkettä. Yhdistele rohkeasti naisellisia ja maskuliinisia asusteita ja vaatteita. Muuten pelkistettyyn asuun voi hyvin lisätä vaikka näyttävän korun tai värikkään printtihuivin. Juhlavat tai suurieleiset asusteet eivät ole yliampuvia, jos niitä on kohtuullinen määrä ja perusasu on pelkistetty. Seuraavasta listasta asuun ei tarvitse lisätä välttämättä kuin yksi asuste. Perusasua piristämään voit lisätä:roosan stailaus7

 • näyttävä kaulakoru
 • suuret korvakorut
 • printtihuivi
 • pipo
 • leveä tai aivan kapea vyötärövyö
 • sormukset
 • oman tyylinen laukku

Muista myös meikki osana kokonaisuutta. Vahvat ylärajaukset tai punainen huulipuna nostavat asukokonaisuuden aivan uudelle tasolle tuoden särmikkyyttä.

Kolmas vaihe

Etenkin viileämmillä keleillä saat takilla, hatuilla ja kengillä tuotua asukokonaisuuteen lisää särmää. Takeista lyhyt nahkatakki, ajaton trenssi tai parkatakki sopivat melkein minkä tahansa kanssa. Päähän pistetään tänä syksynä/talvena pipo tai villakankainen lierihattu. Pipo pelastaa  huonon hiupäivän yksinkertaisen nutturan tavoin. Värikkäillä tai koristelluilla kengillä erotut joukosta.  Muista myös hanskat ja huivi! Lisää lämmintä ulos:

roosan stailaus10

 • pitkät ja lyhyet takit
 • lämpimät huivit
 • pipot ja hatut
 • hanskat, esimerkiksi koristellut nahkahanskat
 • pitkät saappaat, esim. niittikoristellut kengät

 

Samoja vinkkejä voit soveltaa pikaiseen juhlapukeutumiseen. Perusasuksi voit valita juhlavamman mekon, turvallinen ja aina tyylikäs valinta on pikkumusta. Tavallisemmastakin perusasusta saa juhlavan lisäämällä useamman asusteen, tekemällä juhlavamman meikin tai yhdistämällä kuvioidut tai juhlavat sukkahousut.

Näin vältät vaatekriisin ja näitä vinkkejä voit soveltaa ihan jokapäiväiseen pukeutumiseen. Tällätavoin saa koottua myös monenlaisia persoonallisia tyylejä ja luovuutta saa käyttää ihan oman mielen mukaan.

Vastaa

  • Roosa says:

   Nahkatakki on Joannan vanha, mutta samanlaista kannattaa etsiä esimerkiksi H&M:ltä tai nettikauppojen puolelta :)

 1. Tuuli says:

  Jes oon odottanu tällaista postausta :) Hyvin kootut asukokonaisuudet, sellaiset mitä voisin itsekin käyttää. Mistä viimeisten kuvien harmaa mekko on? Olen etsinyt sellaista :)

  • Roosa says:

   Kiitos paljon :) Harmaa mekko on ulkomailta, mutta samanlaisia on juuri nyt kaupoissa eri väreissä, Gina Tricot ja H&M ainakin myyvät sellaisia!

 2. Mari says:

  Mistä kannattais ostaa tollanen maksihame? Toiveena juhla-asuista tämmönen samanlainen postaus =)

  Tosi kivat noi kuvat kun niitä on useampia =)

  • Roosa says:

   Juhla-asu posti on jo suunnitteilla ;) Itse olen maksihameet ostanut H&M:n basic -osastolta. Siellä tosin on yleensä huonosti pienempiä kokoja, mutta myyjiltä voi koittaa kysyä milloin tulisi lisää. Myös Gina Tricot myy edullisesti perus maksihameita. Jos kaupoista ei löydy, suosittelen ehdottomasti nettikauppoja kuten ihan H&M tai televisiossakin paljon mainostettu boohoo.com (paljon valikoimaa sekä edullista).

  • Roosa says:

   Kuvien mallina on Ella, ja hänet valitsimme kuvauksellisuuden takia, Ella on rento ja luonnollinen kameran edessä :)

 3. Kaisa says:

  Just näin, kiireisinä päivinä haluaa mukavuutta ja monesti vaatteet näyttää kauhtuneilta ja asukokonaisuuden teko tuntuu niiiiin vaikealta. Tänään on vuorossa vaatekaapin siivous ja taidankin ottaa näistää vinkeistä mallia ja järjestän vaatekaapinkin sen mukaan, että tällaisia asuja on helppo tehdä kiireisenä päivänä.

  Oikein hyvät kuvat postauksessa!

  • Roosa says:

   Malli on 160-170 senttinen. Etusivulla on ’hae malliksi’ painike, sitä kautta voi ottaa yhteyttä jos malliksi tulo kiinnostaa :)

 4. Eveliina says:

  Toivon postausta asusteista :)

  Viimeinen asukokonaisuus on ihan lemppari. Tollasii pipoja on näkyny muillaki malleilla. Kauheen vaikee vaan löytää sellaista ettei ois liian ohut tai liian paksu..

  • Roosa says:

   Asustepostiakin on tulossa pian :) Sopivan paksuiden pipon löytäminen on kyllä haastavaa, mutta talveksi voi ostaa vaikka tosi paksunkin pipon, tosin sisäkäyttöön se sitten ei sovikkaan niin hyvin.

  • Roosa says:

   Minullakin oli etsintä käynnissä pitkään, mutta sattui hyvä tuuri ja löysin tuon kirpparilta! Kannattaa tavallisista vaatekaupoistakin etsiä, onnea etsintöihin :)

  • Roosa says:

   Tosi kiva kysmys! Itse rakastan vaatteita ja asusteita ja tykkään pohtia erilaisia yhdistelmiä. Maksipituus on ihan ehdoton suosikkini niin arkeen kuin juhlaan, koruilla ja meikillä sekä kangasvalinnalla saa sitten muokattua asun tilanteeseen sopivaksi. Korostan usein vyötäröä ja käytän lähes aina hametta :) Väreistä käytän aika paljon mustaa, mutta tykkään paljon myös kaikista beigen sävyistä, pitsistä ja vaaleanpunaisesta. Ja rakastan punaista huulipunaa! Tuli aika pitkä vastaus..

  • Roosa says:

   Kiitos paljon! Asukokonaisuuksista kyllä heijastuu aika paljon oma pukeutumistyylini kiireisinä tai mukavuudenhaluisina päivinä :)