Blogi

Luo tyylikäs asukokonaisuus hetkessä

Joskus vastaan tulee päiviä, jolloin kello tikittää tavallista nopeammin, pitäisi lähteä kouluun, töihin tai juhliin, eikä kaapista löydy mitään päällepantavaa. Mikään ei istu eivätkä vaatteet sovi toisiinsa. Älä mene paniikkiin vaatekriisin iskiessä, vaan kokoa hetkessä tyylikäs asukokonaisuus itsellesi askel askeleelta.

Ensimmäinen vaihe

Etsi vaatekaapistasi perusasu. Tässä vaiheessa asu voi olla tylsänkin näköinen, osat voivat vaikka kaikki olla yksivärisiä. Epävarmana päivänä pääasia on, että tunnet olosi mahdollisimman mukavaksi tai turvalliseksi vaatteissasi. Vaihtoehtoja asun perustaksi:roosan stailaus8

 • farkut ja paita + bleiseri
 • legginssit ja tunika/pidempi paita
 • legginssit, rento toppi ja pitkä villatakki tai bleiseri
 • maksihame ja tavallinen paita
 • lyhyt hame, sukkahousut ja paita

 Toinen vaihe

Täydennä asua asustein, lisää väriä tai säihkettä. Yhdistele rohkeasti naisellisia ja maskuliinisia asusteita ja vaatteita. Muuten pelkistettyyn asuun voi hyvin lisätä vaikka näyttävän korun tai värikkään printtihuivin. Juhlavat tai suurieleiset asusteet eivät ole yliampuvia, jos niitä on kohtuullinen määrä ja perusasu on pelkistetty. Seuraavasta listasta asuun ei tarvitse lisätä välttämättä kuin yksi asuste. Perusasua piristämään voit lisätä:roosan stailaus7

 • näyttävä kaulakoru
 • suuret korvakorut
 • printtihuivi
 • pipo
 • leveä tai aivan kapea vyötärövyö
 • sormukset
 • oman tyylinen laukku

Muista myös meikki osana kokonaisuutta. Vahvat ylärajaukset tai punainen huulipuna nostavat asukokonaisuuden aivan uudelle tasolle tuoden särmikkyyttä.

Kolmas vaihe

Etenkin viileämmillä keleillä saat takilla, hatuilla ja kengillä tuotua asukokonaisuuteen lisää särmää. Takeista lyhyt nahkatakki, ajaton trenssi tai parkatakki sopivat melkein minkä tahansa kanssa. Päähän pistetään tänä syksynä/talvena pipo tai villakankainen lierihattu. Pipo pelastaa  huonon hiupäivän yksinkertaisen nutturan tavoin. Värikkäillä tai koristelluilla kengillä erotut joukosta.  Muista myös hanskat ja huivi! Lisää lämmintä ulos:

roosan stailaus10

 • pitkät ja lyhyet takit
 • lämpimät huivit
 • pipot ja hatut
 • hanskat, esimerkiksi koristellut nahkahanskat
 • pitkät saappaat, esim. niittikoristellut kengät

 

Samoja vinkkejä voit soveltaa pikaiseen juhlapukeutumiseen. Perusasuksi voit valita juhlavamman mekon, turvallinen ja aina tyylikäs valinta on pikkumusta. Tavallisemmastakin perusasusta saa juhlavan lisäämällä useamman asusteen, tekemällä juhlavamman meikin tai yhdistämällä kuvioidut tai juhlavat sukkahousut.

Näin vältät vaatekriisin ja näitä vinkkejä voit soveltaa ihan jokapäiväiseen pukeutumiseen. Tällätavoin saa koottua myös monenlaisia persoonallisia tyylejä ja luovuutta saa käyttää ihan oman mielen mukaan.