Blogi

Talven suuri stailausprojekti: Muotinäytös

Vuoden 2013 syksyn ja talven työtunteja kului paljon upean muotinäytöksen stailauksen ideointiin ja Stailaustoteutukseen. Muotinäytös oli osana Muuramen Syke ry:n kanssa yhteistyönä järjestettyä PikkujouluShow:ta.

PikkujouluShow -varainkeruutapahtuma järjestettiin 7.12.2013 Muuramesalissa ja tapahtuman pääesiintyjänä oli tanssiryhmä DaZe.

Daze koostuu 13:sta upeasta nuoresta tanssijasta, jotka treenaavat ahkerasti tähdäten korkeisiin tavoitteisiin. Näytöksessä tanssijat esiintyivät sekä useammalla tanssillisella koreografialla että näyttävällä muotinäytöksellä.

Alla kuvausta tämän upean projektin etenemisvaiheista, fiiliksistä ja tunnelmista.

pj2Suunnittelun aloitus

Muotinäytöksen suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin syksyllä. Ensin lähdettiin kartoittamaan sopivaa ajankohtaa tulevalle tapahtumalle ja sopivaa tilaa tapahtuman järjestämiseen. Mallit olivat jo tiedossa,  mutta koreografian suunnittelu ja musiikin valitseminen olivat vielä edessä. Tottakai tapahtumaan tarvitsimme myös valokuvaajan, videokuvaajan, juontajan, henkilökuntaa kahvioon, ääni- ja valomiehen ym apujoukkoja.

Tapahtuman runko alkoi jo hyvissä ajoin rakentua ja oikeat henkilöt löysimme avuksemme. Fiilis oli positiivinen ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Oli aika aloittaa stailausprojektin suunnittelu. Kaikki alkoi teeman valitsemisella. Teemaksi tuli kimalteinen ja sähäkkä pikkujoulumuoti. Luvassa oli hopeaa, glitteriä, glamouria ja näyttäviä asuja. Kaiken pj4tämän suunnittelussa korvaamattomana apunani toimi työharjoittelijani Roosa.

Listasimme paperille mallien nimet ja muodostimme heistä pareja. Mallien vaatetyylit suunnittelimme jokaiselle sopivaksi. Kampaus- ja meikkityylit vaihtelivat moneen otteeseen sillä ideoita oli aivan liikaa. Meikkityylejä testasimme suuntaa antavasti jo hyvissä ajoin ja kampauksia varten askartelimme hiuskoristeita.

Oli aika vaatteiden sovituksen. Sovitus sujui innokkaasti, mallit pitivät näytösvaatteet päällä koreografian läpimenon aikana, jotta näimme vaatteiden todellisen istuvuuden. Asuvalintoihin teimmekin muutamia muutoksia, jonka jälkeen valintamme näyttivät entistä yhtänäisiltä ja teemaan sopivilta. Vaatteet näytökseen mahdollisti Spirit Store, H&M, VILA, Gina Tricot ja Seppälä.

pj7Mitä tapahtuikaan muutamaa päivää ennen showta..?

Asukokonaisuudet tarkistettiin vielä kertaalleen läpi, jonka jälkeen vaatteet viikkailtiin valmiiksi suureen kassiin. Myös koruja ja hiuskoristeita pakkailtiin showta varten. Mukaan täytyi pakata vielä meikkipakkeja, hiuspinnejä, harjoja, kampoja, hiuspompuloita, hiusten muotoilutuotteita, vaatteiden päälle laitettavat suojakapat, tekoripset, ihotimantit, sakset, hakaneuloja, hiustenpidennyksiä, pumpulipuikkoja ym tarvikkeita. Lista oli pitkä!

Ennen showta käytiin vielä treeneissä, ostettiin eväitä pitkää päivää varten, jännitettiin ja yritettiin hieman rentoutuakin. Huh huh, jännitys alkoi kyllä tuntua koko kropassa ja fiilis oli odottava.

Showpäivä koittipj8

Ikimuistoinen ja jännittävä päivä koitti viimein. Tanssijat olivat treenanneet paljon ja tapahtuman järjestäjät paiskineet ilolla töitä. Aamupäivästä aloitimme kenraaliharjoitukset, jotka sujuivat mutkitta. Tämän jälkeen positiivinen jännitys alkoi kasvamaan ja aloitimme Roosan kanssa ehostamaan malleja showta varten. Aika kului nopeasti ja tilanteet olivat välillä hektisiä. Kiireessä täytyi soveltaa eikä tauoista ollut tietoakaan. Syömään tai istumaan emme ehtineet, mutta tätä osasimmekin jo etukäteen odottaa. Teimme monta tuntia  putkeen töitä ja aika riitti juuri ja juuri. Kolmetoista mallia oli stailattu, meikattu ja jokaiselle tehty kampaus. Oli aika taputtaa toisiamme ja itseämme selkään hyvän työntuloksen merkiksi.

Showtimepj5

Oli aika hengittää syvään ja aloittaa show. Ilon kyynelissä oli pidättelemistä. Olo oli aivan mahtava ja oli aika nauttia itse showsta. Mielettömän ylpeänä sai olla meidän tiimistä! Kannatti nähdä asioiden eteen vaivaa ja sitä suuremmoista päivää todellakin kannatti jaksaa odottaa. Työharjoittelijani Roosa ja hänen siskonsa esiintyivät laulaen. Laulu avasi koko shown ja nämä nuoret naiset esiintyivätkin niin upeasti, että koko yleisö oli aivan haltioissaan. Seuraavaksi lavalle nousi Daze. Ei voinut kuin hymyillä ylpeydestä. Mallit puhkuivat uskomatonta asennetta, näyttivät kauniilta ja hienompaa esitystä ei olisi voinut toivoakaan. Heti muotinäytöksen jälkeen kiiruhdinkin sivuoven kautta kertomaan malleille kuinka hienosti esiintyminen meni. Heissä virtasi energia ja suuri palo päästä takaisin lavalle esiintymään ja näyttämään taitojaan. Muotinäytöksen jälkeen saimme seurata useita upeita nuorten tanssiesityksiä illan huipentuessa yhteiseen tanssilliseen irrotteluhetkeen lavalla.

Suuret kiitokset !

pj6Itselleni kyseinen päivä ei ollut pelkkä työpäivä tai näytös muiden joukossa. Kyseinen päivä ja erityisesti matka tätä päivää kohti olivat merkittävän tärkeitä. Sillä tähän suureen päivään kiteytyi monien vuosien unelmat.

Kiitos Muuramen Sykkeen väki(erityisesti Johanna ja Heidi), työharjoittelijani Roosa, Daze-tanssijat/mallit, Showdance-tanssijat, kaikki muut tanssijat ja ohjaajat, jokaisen kotijoukot, Diamond Duo, kuvaajat, ääni- ja valomies, Muuramen Kulttuurikeskus, sponsorit ja kaikki muut tapahtuman mahdollistaneet!

 

Kuvat on ottanut showpäivänä valokuvaaja Taavi Hölttä.

Lisätietoja valokuvaaja Taavi Höltä:stä osoitteessa www.taaviholtta.com.