Blogi

Morsian, muista nämä vinkit!

Hääsuunnitteluita tehdessä saattaa tiettyjä asioita pitää itsestäänselvyyksinä ja siksi sitten morsianunohtaakin niistä huolehtimisen. Taas joitain asioita ei vain osaa ottaa ollenkaan huomioon. Kokosin listan kauneusvinkkejä, joita erityisesti morsiamen olisi hyvä ottaa huomioon ennen hääpäivää.

Ennen hääpäivää:

Häämeikki on yleensä ammattilaisen tekemä, koska hyvin pohjustettu ehostus pysyy kauniina koko päivän. Varaathan ajan häämeikkiin ja/tai hääkampaukseen ajoissa, jotta on mahdollista toteuttaa myös koemeikki ja/tai -kampaus.  Esimerkiksi ajanvaraus koemeikin toteuttamiseen on hyvin tärkeä, koska näin saadaan varmuus morsiamen iholle sopivista kosmetiikkatuotteista ja säästytään virhevalinnoilta.

Tasainen ja hyvin hoidettu iho takaa loistavan pohjan kauniille ja raikkaalle häämeikille. Kasvoille sopii kevyt kasvohoito, esimerkiksi kirkastava ja kosteuttava (hyvä myös sulhaselle). Kasvonaamioilla ja -kuorinnoilla voit kirkastaa ihon väriä ja parantaa ihon pintaverenkiertoa. Normaalin ihon kosteuttajana riittää kun hierot aamuin-illoin kosteuttavan voiteen pyörivin liikkein kavojen, kaulan ja decolteen iholle.

Huulille voi tehdä kuorinnan, jotta kuiva iho saadaan pois ja huulista tulee pehmeät. Kuorinta-aineen saat sekoittamalla hunajaa ja sokeria keskenään. Pieni seos riittää, koska kuorinta tehdään vain huulille. Kasvojen iholle ei kannata muutamaa päivää ennen itse hääpäivää tehdä minkäänlaista kuorintaa, jotta iho ei reagoisi ei odotetulla tavalla.

Suuri helmaisen puvun ja alushameen kanssa on hyvä ottaa huomioon, että mm. wc:ssä morsian1käyminen ei välttämättä ole helppoa. Mukavilla ja ”helpoilla” alusvaatteilla voit helpottaa oloasi, kuitenkaan kauneutta unohtamatta. Jos pukusi on olkaimeton tai avoin selkäinen, kannattaa aamulla pukea alusvaatteet, joista ei jää ihoon painautumia/hankaumia.

Stay up -sukkien käyttöä on hyvä kokeilla etukäteen. Olen kuullut useita tuskaisia kertomuksia juuri näistä stay up -sukista. Kun kokeilet etukäteen, tiedät silloin kuinka oma iho reagoi stay up -sukkien silikoniin pitkän ja/tai mahdollisesti hikisen päivän aikana. Hääpuvun helman alla voi kropalla olla (helteellä ja )tanssiessa hieman hikistä.

Hääpäivänä:

Saat korjattua meikkiä puuteripaperilla. Painelevilla liikkeillä poistat kasvoilta kiillon niin ettei meikki tuhriinnu. Ethän korjaa meikkiäsi kivipuuterilla ettei lisäkerrokset tee liian paksua vaikutelmaa. Meikin korjausta voit tehdä myös irtopuuterilla (levitetään sudilla), mutta puuteripaperi sopii paljon paremmin juhlalaukkuun eikä se sotke niin helposti.

Huulipuna- tai kiilto on myös hyvä ottaa mukaan juhlalaukkuun. Huulikiilloksi sopii joko väritön tai hieman roosainen sävy. Varmasti joudut päivän/illan aikana sitä lisäilemään, esimerkiksi ruokailun jälkeen. Ota luottohuulipunasi mukaan meikkaajasi luo ja voit käyttää samaa sävyä meikin korjailuun.

 

Kuvan kampauksen on tehnyt Joanna Hare